ONS ARCHIEF

Het digitale archief

De HKW heeft een digitaal archief waarop u onze foto's en ansichtkaarten kunt bezichtigen. Ook zijn bij een aantal  foto's documenten toegevoegd met extra informatie. U kunt het digitale archief met de volgende  link openen: www.waldsein.argyf.nl

De archief-site is modulair opgebouwd. U begint met het kiezen van een onderwerp in het hoofdmenu, bijvoorbeeld Verenigingen. Er verschijnt dan een verfijning van het onderwerp, waarmee gerichter kan worden doorgezocht (bijvoorbeeld Zangverenigingen). U krijgt vervolgens de zogenaamde vensters te zien, waaronder alle foto's en documenten van het onderwerp zijn opgeslagen.  

Hieronder is de home-site gekopieerd, waarbij gekozen is voor het onderwerp Personen. Er kan dan gezocht worden op naam (via de opzoeklijst). U krijgt dan alle foto's te zien waarop de persoon met deze naam is afgebeeld.  Ook kan een van de vensters gekozen worden, bijvoorbeeld schoolfoto's. 

Het fysieke archief

Naast het digitale archief hebben we ook een fysiek archief waarin de foto’s, documenten en voorwerpen zijn opgeslagen. Dit archief is te raadplegen tijdens onze inloopmiddagen in oktober t/m april op maandagmiddag in het Multifunctionele Centrum ‘De Driuwpôlle in Woudsend.

Uiteraard mag u ook contact met ons opnemen via e-mail info@historiewoudsend.nl